Zeewolf met peultjes en citrus-basilicumsaus
Dit mooie gerecht van deze stevig vis met peultjes en een citrus-basilicumsaus.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 4 zeewolffilets van 120 g elk
- 300 g peultjes (sluimerwten)
- 3 dl groentenbouillon
- sap van 2 sinaasappels
- sap van 1 roze pompelmoes
- sap van 2 citroenen
- geraspte zeste van 1 sinaasappel en 1 citroen
- 3 eetlepels fijngehakte basilicum
- boter
- peper en zout
BEREIDING
- Breng het citrussap, 100 g boter en 3 dl groentenbouillon aan de kook en laat het tot de helft inkoken.
- Voeg de zestes toe aan het mengsel, kruid met peper & zout en voeg net voor het serveren de basilicum toe.
- Kook de peultjes beetgaar in licht gezouten water, giet ze af, laat ze goed uitlekken en stoof ze nog 3 min. verder.
- Kruid de peultjes licht met peper & zout.
- Bak de zeewolffilets net gaar in boter en kruid met peper & zout.
- Werk de zeewolf af met de gestoofde peultjes en de citrussaus.
Smakelijk