Zalm met andijviestoemp
Andijviestoemp gecombineerd met een sappig stukje zalm met of zonder vel.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 12 aardappelen
- 1 andijvie
- 4 el Vlaamse ovengebakken spekblokjes
- 4 stukken zalm van 120 g met vel
- Bakboter
- Walnootolie
- Arachideolie
- Platte peterselie
- 1 ei
- 1 dl Alpro Soya drink
BEREIDING
- Schil de aardappelen en kook ze.
- Snijd de andijvie grof en voeg ze samen met de spekblokjes bij de aardappelen.
- Kook alles in een pot totdat de aardappelen, de andijvie en de spekblokjes gaar zijn.
- Giet alles af en pureer het geheel met een stamper.
- Voeg 1 dl Alpro Soya drink en 1 ei aan de puree toe en meng nogmaals alles goed door.
- Bak vervolgens de zalm krokant op het vel in een braadpan met arachideolie.
- Schik de andijviepuree op een bord en leg een stuk zalm erbovenop.
- Besprenkel het geheel met walnootolie en werk af met gefrituurde peterseli
Smakelijk