Wijting met pittige pasta vongole
Spaghetti vongole is een Italiaans pastagerecht met schelpdieren, afkomstig uit het midden en zuiden van Italië. De letterlijke Nederlandse vertaling is "spaghetti met venusschelpen" nu gecombineerd met wijting.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 600g wijtingfilets
- 400g spaghetti
- 30g amandelschilfers, geroosterd
- 4 eetlepels gehakte koriander
- peper en zout
- 500g venusschelpen
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 knoflookteentje, fijngesneden
- 1 à 2 chilipepertjes in ringetjes, zonder zaadjes
- snuifje kurkuma
- 200 ml droge witte wijn
- 4 eetlepels olijfolie
BEREIDING
- Kook de spaghetti al dente.
- Snijd ondertussen de sjalot, knoflook en pepertjes fijn en fruit ze in een pan met olijfolie.
- Doe de venusschelpjes eveneens in de pan, bak ze totdat ze opengaan en kruid ze af met kurkuma, peper & zout.
- Blus de saus vervolgens met 200 ml droge witte wijn en meng het met de spaghetti.
- Bak nadien de wijtingfilets kort gaar in olijfolie en kruid met peper & zout.
- Serveer de pasta vongole en de wijtingfilets in een diep bord en werk af met de geroosterde amandelschilfers en eventueel wat koriander.
Smakelijk