Preirolletjes met zalm in de oven
Een lekkere ovenschotel van prei met zalm, overgoten met een bechamelsaus. Gegratineerd met kaas in de oven.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 4 grote stengels prei
- 4 fijne stukjes zalm of plakken gerookte zalm
- 7 dl melk
- 40g vloeiende bloem
- 30g boter
- geraspte kaas (Gruyère of Emmentaler)
- peper en zout
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt de boter op een zacht vuur en schep er al roerend de bloem bij.
- Giet 7 dl melk erbij en blij roeren tot de saus pruttelt.
- Kruid de saus met peper & zout.
- Wanneer de bechamelsaus voldoende gebonden is, mag hij van het vuur.
- Blancheer de prei kort en schik deze in een ovenschotel.
- Leg de zalm bovenop de prei en giet de bechamelsaus erover.
- Strooi gemalen kaas over de schotel en plaats het geheel 20 min in de oven op 200°C.
- De schotel is klaar wanneer de kaas een krokant korstje vormt. Smakelijk!
Smakelijk