Gemarineerde zeewolf met venkel, tomaat en zure room
Zeewolffilet in fijne plakjes met gemarineerde venkel en een zure toets.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 1 filet van zeewolf
- 3 tomaten
- 2 stuks venkel
- olijfolie
- citroensap
- 100 g zure room
- 1 stuk zuurdesembrood
- kleine zuringblaadjes
BEREIDING
- Kruid de zeewolffilet met peper & grof zout en leg er enkele tomatenschijfjes op, vooraleer te overgieten met olijfolie.
- Laat de zeewolffilet vervolgens circa 12 uur marineren in de koelkast.
- Was, pel en ontpit twee tomaten en snij ze in partjes.
- Konfijt deze tomatenpartjes gemarineerd met olijfolie, een beetje suiker, look en peper & zout 2 uur in een oven op 90°C.
- Maak van deze tomatenpartjes rolletjes met de zuring binnenin.
- Snijd het zuurdesembrood in kleine stukjes en frituur ze in maïsolie tot ze krokant zijn, laat de olie vervolgens uitlekken en mix daarna het brood tot fijn poeder.
- Snijd de venkel in dunne plakjes en kruid ze af met olijfolie, citroensap, peper & zout.
- Breng ook de zure room op smaak met peper & zout.
- Snijd tot slot de zeewolffilet in fijne plakjes en schik het naast de gemarineerde venkel op het bord.
- Leg de rolletjes van gekonfijte tomaat erbij en spuit puntjes zure room errond.
- Werk het gerecht af door wat poeder van zuurdesembrood en zuringblaadjes.
Smakelijk