Gemarineerde zeewolf met venkel, tomaat en zure room

Gemarineerde zeewolf met venkel, tomaat en zure room

  • Welkom
  • Recepten
  • Gemarineerde zeewolf met venkel, tomaat en zure room

Zeewolffilet in fijne plakjes met gemarineerde venkel en een zure toets.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 1 filet van zeewolf
  • 3 tomaten
  • 2 stuks venkel
  • olijfolie
  • citroensap
  • 100 g zure room
  • 1 stuk zuurdesembrood
  • kleine zuringblaadjes

BEREIDING

  1. Kruid de zeewolffilet met peper & grof zout en leg er enkele tomatenschijfjes op, vooraleer te overgieten met olijfolie. 
  2. Laat de zeewolffilet vervolgens circa 12 uur marineren in de koelkast. 
  3. Was, pel en ontpit twee tomaten en snij ze in partjes. 
  4. Konfijt deze tomatenpartjes gemarineerd met olijfolie, een beetje suiker, look en peper & zout 2 uur in een oven op 90°C. 
  5. Maak van deze tomatenpartjes rolletjes met de zuring binnenin. 
  6. Snijd het zuurdesembrood in kleine stukjes en frituur ze in maïsolie tot ze krokant zijn, laat de olie vervolgens uitlekken en mix daarna het brood tot fijn poeder. 
  7. Snijd de venkel in dunne plakjes en kruid ze af met olijfolie, citroensap, peper & zout. 
  8. Breng ook de zure room op smaak met peper & zout. 
  9. Snijd tot slot de zeewolffilet in fijne plakjes en schik het naast de gemarineerde venkel op het bord.
  10. Leg de rolletjes van gekonfijte tomaat erbij en spuit puntjes zure room errond.
  11. Werk het gerecht af door wat poeder van zuurdesembrood en zuringblaadjes.

Smakelijk