Gekookte babykreeft met gewokte zeegroenten en citroenmayo
Gekookte babykreeft met gewokte zeegroenten en citroenmayo
(Gerecht voor 4 personen)
Benodigdheden
- 4 stuks babykreeft
- 200gr Zeekraal
- 200gr Lamsoor
- Court bouillon 10l
- 10l water
- 500ml azijn
- 1l droge witte wijn
- 80g zout
- 5g witte peper
- 4 blaadjes laurier
- 10 takjes tijm
- 10 peterseliestengels
- 500g wit van prei
- 2st venkel
- 1kg wortel
- 1kg ui
- 2 stuks Venkel
- 1 teen Look
- Olie (Arachide- of zonnebloemolie)
- Boter
- Peper
- 200gr Mayonaise
- 1 Citroen
Bereiding
- Verhit een court-bouillon om de kreeften in te koken, zodra hij kookt, voeg je de kreeften toe, 1 min per elke 100gr.
- Na het koken de kreeften halveren, de buikholte proper maken, het darmkanaal verwijderen en de scharen openbreken.
- Of koop de kreeft zoals hier beschreven in De Vis Factorij
- Spoel de zeekraal en lamsoor goed
- Snij de venkel in fijne lamellen, verwijder hiervoor het hart van de venkel
- Snipper de look fijn
- Verhit een scheut olie in de wok en fruit de look hierin aan
- Voeg de zeekraal en lamsoor toe en wok voor 2min
- Kruid met peper van de molen en laat een klontje boter erin smelten
- Maak de mayonaise naar smaak met het sap van 1 citroen, rasp de zeste en meng dit eronder, kruid af met peper.
- Dresseer de gehalveerde kreeft op een bord, voeg de gewokte zeegroenten en een lepel citroenmayonaise toe.
Smakelijk!