Gekookte babykreeft met gewokte zeegroenten en citroenmayo

Gekookte babykreeft met gewokte zeegroenten en citroenmayo

Gekookte babykreeft met gewokte zeegroenten en citroenmayo
(Gerecht voor 4 personen)

Benodigdheden

  • 4 stuks babykreeft
  • 200gr Zeekraal
  • 200gr Lamsoor
  • Court bouillon 10l
    • 10l water
    • 500ml azijn
    • 1l droge witte wijn
    • 80g zout
    • 5g witte peper 
    • 4 blaadjes laurier
    • 10 takjes tijm
    • 10 peterseliestengels
    • 500g wit van prei
    • 2st venkel
    • 1kg wortel
    • 1kg ui
  • 2 stuks Venkel
  • 1 teen Look
  • Olie (Arachide- of zonnebloemolie)
  • Boter
  • Peper
  • 200gr Mayonaise
  • 1 Citroen
 

Bereiding

  1. Verhit een court-bouillon om de kreeften in te koken, zodra hij kookt, voeg je de kreeften toe, 1 min per elke 100gr.
  2. Na het koken de kreeften halveren, de buikholte proper maken, het darmkanaal verwijderen en de scharen openbreken.
  3. Of koop de kreeft zoals hier beschreven in De Vis Factorij
  4. Spoel de zeekraal en lamsoor goed 
  5. Snij de venkel in fijne lamellen, verwijder hiervoor het hart van de venkel
  6. Snipper de look fijn
  7. Verhit een scheut olie in de wok en fruit de look hierin aan
  8. Voeg de zeekraal en lamsoor toe en wok voor 2min
  9. Kruid met peper van de molen en laat een klontje boter erin smelten
  10. Maak de mayonaise naar smaak met het sap van 1 citroen, rasp de zeste en meng dit eronder, kruid af met peper.
  11. Dresseer de gehalveerde kreeft op een bord, voeg de gewokte zeegroenten en een lepel citroenmayonaise toe.

 Smakelijk!