Gebakken zeebaars met limoenvinaigrette
Gebakken zeebaars met limoenvinaigrette over de vis en afgewerkt met korianderblaadjes en zeste van limoen.
Gerecht voor 4 personen.
Benodigdheden
- 4 zeebaarsfilets met vel van elk 150 g
- 2 limoenen
- 1 sjalot
- 1 theelepel verse geraspte gember
- 1 koffielepel lopende honing
- 1 koffielepel gehakte verse koriander
- Olijfolie
- Peper en zout
- Enkele blaadjes koriander en wat vers geraspte limoenschil voor de afwerking
BEREIDING
- Roer het limoensap, de honing en peper & zout met een garde tot alles mooi opgelost is.
- Voeg vervolgens de fijn gesneden sjalot, koriander, de geraspte gember en 4 eetlepels goede olijfolie toe aan het sausje.
- Laat het vel aan de zeebaarsfilets en kruid de andere kant met peper & zout.
- Verhit een scheut olijfolie in een antikleefpan en leg de vis met het vel naar beneden in de pan wanneer de olie goed heet is.
- Bak beide kanten van de vis circa 4 min. op een hoog vuur.
- Dep de zeebaarsfilets nadien droog en serveer ze op een warm bord.
- Giet de limoenvinaigrette over de vis en werk het gerecht af met korianderblaadjes en zeste van limoen.
Smakelijk