Gebakken zeebaars met limoenvinaigrette

Gebakken zeebaars met limoenvinaigrette

Gebakken zeebaars met limoenvinaigrette over de vis en afgewerkt met korianderblaadjes en zeste van limoen.
Gerecht voor 4 personen.

Benodigdheden

  • 4 zeebaarsfilets met vel van elk 150 g
  • 2 limoenen
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel verse geraspte gember
  • 1 koffielepel lopende honing
  • 1 koffielepel gehakte verse koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Enkele blaadjes koriander en wat vers geraspte limoenschil voor de afwerking

BEREIDING

  1. Roer het limoensap, de honing en peper & zout met een garde tot alles mooi opgelost is. 
  2. Voeg vervolgens de fijn gesneden sjalot, koriander, de geraspte gember en 4 eetlepels goede olijfolie toe aan het sausje. 
  3. Laat het vel aan de zeebaarsfilets en kruid de andere kant met peper & zout. 
  4. Verhit een scheut olijfolie in een antikleefpan en leg de vis met het vel naar beneden in de pan wanneer de olie goed heet is.
  5. Bak beide kanten van de vis circa 4 min. op een hoog vuur.
  6. Dep de zeebaarsfilets nadien droog en serveer ze op een warm bord.
  7. Giet de limoenvinaigrette over de vis en werk het gerecht af met korianderblaadjes en zeste van limoen.

Smakelijk