Gebakken rogvleugel met kappertjes

Gebakken rogvleugel met kappertjes

Vis van het Jaar 2021: de Rog!
Veelzijdig, makkelijk te bereiden en vooral ‘van bij ons’.
Rog kan gestoofd, gebakken, gepocheerd of koud bereid worden.

Benodigdheden

  • 2 roggevleugels
  • Boter
  • 2 soeplepels kappers
  • ½ soeplepel gehakte peterselie
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 600gr krielaardappelen

BEREIDING

  1. Boen de krieltjes of schil ze.
  2. Kook ze beetgaar in gezouten water, giet af en halveer ze. Hou ze warm.
  3. Was de rog en dep droog. Kruid met peper en zout. 
  4. Verwarm een pan met een scheut olijfolie en een klontje boter. Leg er de roggevleugels in en bak goudbruin langs beide zijden. Voeg een extra klontje boter toe indien de boter te bruin wordt.
  5. Leg de gebakken roggevleugels op een schaal. Besprenkel met citroensap en strooi er wat gehakte peterselie over.
  6. Laat de bakboter lichtbruin worden. Voeg eventueel een extra klontje boter toe. Roer er de kappertjes onder en lepel de bruine boter over de roggevleugels. 
  7. Serveer met gekookte aardappelen.

Smakelijk!